نگرانی دنیا از شیوع یک بیماری خطرناک برای کودکان زیر 10 سال/ شیوع کاوازاکی
اخیراً بیماری جدیدی در میان کودکان چند کشور دنیا شیوع یافته که با علائمی شبیه بیماری کووید ۱۹ جان کودکان را به خطر انداخته است.
به گزارش هنرنوشت، اداره بهداشت و سلامت انگلیس هشدار داده است در روزهای اخیر موارد زیادی از کودکانی که به سندرم پاسخ التهابی سیستمیک مبتلا شدهاند در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای سراسر این کشور بستری شدهاند.
این کودکان علائم بیماری کووید-۱۹ شدید، سندروم شوک سمی و همچنین بیماری کاوازاکی را داشتهاند. ابتلای این کودکان البته تنها به بریتانیا محدود نبوده و در کشورهایی چون آمریکا، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا هم گزارش شده است. نکته قابل توجه در خصوص این سندرم این است که علائمی مشابه با ویروس کرونا دارد.
متخصصان حوزه پزشکی در ایتالیا و بریتانیا در حال بررسی ارتباط احتمالی این بیماری التهابی شدید در بین کودکان با ویروس کرونا هستند.
پزشکان در شمال ایتالیا اخیرا شمار زیادی از کودکان زیر ۹ سال مبتلا به بیماری کاوازاکی را که در مناطقی از آسیا شایع است، گزارش کردهاند.
وزیر بهداشت انگلیس در گفتوگویی رادیویی در اینباره تصریح کرد: این یک بیماری جدید است که فکر میکنیم امکان دارد در اثر ویروس کرونا ایجاد شده باشد. ۱۰۰ درصد در این زمینه اطمینان نداریم چرا که تست کرونای برخی از کودکان مبتلا مثبت نبوده است. بنابراین در حال انجام تحقیقات زیادی روی این موضوع هستیم.
بیماری کاوازاکی چیست؟
بیماری کاوازاکی نوعی سندرم است که اغلب در بین کودکان زیر پنج سال مشاهده میشود و در آن شریانها دچار ورم و التهاب میشوند. در این عارضه غدد لنفاوی پوست و غشای محیطی بینی، گلو و دهان نیز دچار التهاب میشود.
این بیماری البته معمولا دوره ۱۲ روزه دارد اما تشخیص و درمان زودهنگام این عارضه بسیار مهم است چرا که ضمن کوتاه تر کردن دوره بیماری، احتمال وقوع مشکلات قلبی در آینده را کاهش میدهد. در اثر این بیماری ممکن است عروق بیش از اندازه لازم بزرگ شوند و یک آنوریسم را تشکیل دهند یا سبب باریک شدن عروق شود و کودک را در معرض خطر لخته خونی بزرگ قرار دهد.
علائم بیماری:
از علائم این بیماری میتوان به تب بالا، .قرمز شدن شدید چشم ها، بروز جوشهای قرمز رنگ در بدن و همچنین در ناحیه تناسلی، قرمزی، خشکی و ترک خوردن لب ها و ورم و قرمز شدن زبان و همچنین ورم و قرمزی پوست کف دست، پا، غدد لنفاوی گردن و قسمت های دیگر بدن اشاره کرد.
ارتباط بین کاوازاکی و کووید ۱۹ چیست؟
در کشورهایی که شیوع ویروس کرونا بیشتر بوده، موارد بیشتری از ابتلای کودکان به بیماری کاوازاکی گزارش شده است. برخی از این کودکان به کووید ۱۹ نیز مبتلا شده اند و برخی نیز خیر.
هنوز مشخص نیست دقیقا چه ارتباطی بین کاوازاکی و کووید ۱۹ وجود دارد اما متخصصان در حال بررسی علت افزایش ناگهانی آمار ابتلا به کاوازاکی در بین کودکان هستند. وزیر بهداشت فرانسه به پارلمان این کشور اعلام کرده اخیرا، ۱۵ کودک به کاوازاکی مبتلا شدهاند اما پاسخ تست کرونای همه آنها مثبت نبوده است.
بنابر گزارش یورونیوز، انجمن کودکان اسپانیا نیز هشدار داده است در صورت بروز چنین علائمی در میان کودکان باید هرچه سریعتر به مراکز پزشکی و بهداشتی مراجعه شود. البته این نهاد اسپانیایی اعلام کرده خانوادهها نباید نگران باشند اما در عین حال باید در خصوص شناسایی و درمان سریع این بیماری توجه به خرج دهند.
همچنین امروز یکشنبه 21 اردیبهشت ماه نیز، فرماندار نیویورک در تازهترین رویداد مرتبط با ویروس کرونا در این ایالت، از جان باختن سه کودک در این ایالت خبر داد که ارتباط آن با کووید-19 در حال بررسی است.
اندرو کومو روز شنبه در نشست خبری روزانه مرتبط با گسترش ویروس کرونا در ایالت، با اعلام این خبر، گفت: در همکاری با مرکز کنترل بیماریها در حال تحقیق بیماریهای مرموز مرتبط با ویروس کرونا است که زندگی کودکان را در معرض تهدید قرار داده است.
وی افزود سه کودک خردسال در نیویورک در اثر سندروم التهاب شوک توکسین که با کرونا ارتباط دارد، جان باختهاند. این یک پدیده جدید و در حال تحول است.
از روز شنبه، بیش از ۷۳ کودک در نیویورک به بیماری نادری مبتلا شدهاند که برخی به بیماری کاوازاکی شباهت دارد و در اوایل این هفته برای اولین بار به طور علنی اعلام شد.
فرماندار نیویورک توضیح داد: بسیاری از این کودکان که بعضی از آنها ۲-۳ ساله هستند، علائم تنفسی را که به طور معمول با ویروس کرونا همراه است هنگام مراجعه به بیمارستانهای منطقه نشان ندادند اما همه آنها برای کووید-۱۹ یا مثبت بودند یا پادتن مربوطه را داشتند.
کومو با نگرانکننده توصیف کردن این پدیده، اظهار کرد: دولت ایالتی با مرکز ژنوم نیویورک و دانشگاه راکفلر همکاری خواهد کرد تا علت این بیماری را تعیین کنند.
هنگامی که همهگیری ویروس کرونا از ۲ ماه پیش در منطقه نیویورک شروع به تاخت و تاز کرد، شواهد ابتدایی حکایت از آن داشت که کودکان تا حد زیادی در برابر این بیماری ایمن هستند.
اما این احساس آرامش این هفته با کشف یک کودک ۵ ساله جانباخته در شهر نیویورک از بین رفت که پزشکان از آن به عنوان سندرم التهابی سیستمیک کودکان یاد کردند.
به گفته کومو، در این بیماران عروق خونی ملتهب میشود که برای قلب آنها مشکلآفرین است.
وی از پدر و مادرها خواسته است که در جستجوی علائمی چون تب طولانی، درد شدید شکم، تغییر رنگ پوست، طپش قلب و درد در قفسه سینه، هوشیار باشند.
ایالت نیویورک طوفانیترین کانون کرونا در سطح جهان شناخته شده است و تا کنون ۳۳۸ هزار و ۳۳۷ نفر مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی شدهاند و ۲۶ هزار و ۵۸۴ نفر هم در اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
منبع: ایسنا و ایرنا
انتهای پیام/