دانشجوی نخبه کامپیوتر و مخترع پای چوبه دار
جوان نخبهای که چند اختراع کاربردی را به ثبت رسانده و دانشآموخته کامپیوتر است، به جرم قتل یک جوان دیگر پای چوبه دار رفت.
به گزارش هنرنوشت، جوانی که محکوم به قصاص بود، از طرف اولیای دم مهلت گرفت. این جوان ٣٢ساله اردبیلی چند سال پیش به جرم قتل عمد به زندان افتاد و بعد از طی مراحل قضایی به قصاص محکوم شد.
قرار بود این حکم صبح روز چهارشنبه در زندان مرکزی اردبیل اجرا شود، اما آخرین تلاشهای معتمدان این شهر به ثمر نشست و حالا «وحید» چند ماه فرصت دارد تا با پرداخت دیه رضایت خانواده مقتول را جلب کند.
علاوه بر ریشسفیدان اردبیل، نماینده مردم این شهر در مجلس و مدیر پارک علم و فناوری اردبیل هم برای به تعویق انداختن این حکم پادرمیانی کرد.
آنطور که نزدیکان جوان محکوم به قصاص میگویند، نتیجه همه این تلاشها و وساطت سید کاظم موسوی نماینده این شهر که تا نیمههای شب مشغول صحبت با خانواده مقتول بود، باعث شد وحید دوباره به بند عمومی منتقل شود.
با این حال هنوز تلاشها برای نجات این جوان ادامه دارد. از همان ساعت ابتدایی روز چهارشنبه، بسیاری دست به کار شدند تا با حمایت خیرین بتوانند پول لازم را برای رضایت اولیای دم فراهم کنند.
ماجرای قتل چه بود؟
ماجرای وحید و جنایتی که مرتکب شده به ۸ سال پیش بازمیگردد. او به درخواست یکی از دوستانش به نام عباس برای کمک به او به محل کار پدر و پسری میرود که حالا به جرم قتل همان پسر محکوم به قصاص شده است.
آنطور که یکی از دوستان نزدیک وحید میگوید، عباس با آن پدر و پسر شراکت داشت و سر بدهبستانهای مالی با هم به مشکل خورده بودند.
اختلاف آنها بعد از مدتی بالا گرفت و درنهایت آن روز عباس از وحید خواست با او همراه شود. آنها به محل کار آن پدر و پسر رفتند و چندساعتی آنجا بودند.
به جز عباس و وحید، هیچکس درست نمیداند که در آن چند ساعت در دفتر کار چه اتفاقی افتاد. اما آن پدر و پسر از سوی وحید و عباس به قتل رسیدند.
عباس در اظهاراتش به قتل پدر اعتراف کرد و وحید هم قتل پسر را گردن گرفت. دادگاه هر دو نفر را به قصاص محکوم کرد، اما عباس پس از چندماه و با کمک چند هیأت عزاداری موفق شد رضایت خانواده مقتول را بگیرد.
او الان در حال سپری کردن دوران محکومیتش از جنبه عمومی جرم است اما سرنوشت وحید طور دیگری رقم خورده بود.
او که در زمان قتل ٢٤سال بیشتر نداشت، به هر دری زد تا بتواند همانند دوستش گذشت اولیای دم شامل حالش شود. اما نه تلاشهای او و نه خانوادهاش نتوانست کاری از پیش ببرد. درنهایت هم حکم قصاص او چندماه قبل به شعبه اجرای احکام ارسال شد.
از بعدازظهر سهشنبه تقریبا همه مطمئن شده بودند که آخرین ساعات زندگی وحید است و آنطور به نظر میرسد که اولیای دم هم راه هرگونه مذاکره و مصالحهای را بسته است.
با این حال، رئیس پارک علم و فناوری اردبیل راهی خانه اولیای دم شد. وحید دانشآموخته رشته کامپیوتر بود و از دانشجویان ممتاز این رشته به شمار میرفت. او موفق شده بود چند دستگاه کاربردی بسازد که یکی از ابداعاتش به نام «نقشهخوان فجر» موفق به اخذ ثبت اختراع شده بود. همین هم باعث شد مسئولان پارک علم و فناوری اردبیل از همان ابتدا پیگیر پرونده وحید باشند.
صحبتهای رئیس این مجموعه با خانواده اولیای دم به درازا کشید. چند تماس تلفنی ردوبدل شد، موضوع با کمک فعالان رسانهای اردبیل به گوش مسئولان این شهر رسید و کار تا جایی پیش رفت که سید کاظم موسوی نماینده مجلس شبانه با خانواده اولیای دم تماس گرفت و پس از چندساعت گفتوگو آنها را راضی کرد مدتی اجرای حکم را به تعویق بیندازند.
بعد هم اولیای دم با حضور در زندان این شهر درخواستشان را به نماینده دادستانی اعلام کردند و گفتند: «در قبال دریافت دیه اعلام رضایت میکنند و برای اینکه از وضع مالی خانواده وحید و یتیم بودن او مطلع هستند، به او و خانوادهاش ٧ماه فرصت دادهاند.»
به گفته نزدیکان وحید، از همان ساعت ابتدایی روز چهارشنبه، با انتشار این خبر، فعالان اجتماعی در این شهر به تکاپو افتادند تا به هر نحوی به وحید کمک کنند. ظاهرا تاکنون ۲ نفر از خیرین شناختهشده این شهر پیشقدم شدهاند و هرکدام مبلغی را برای نجات وحید در نظر گرفتهاند اما هنوز کار تمام نشده و تکاپو برای تأمین مابقی مبلغ مورد نظر ادامه دارد.
منبع: شهروند
انتهای پیام/