2024/12/23
۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
۳۰ نکته مهم درباره بازگشایی مدارس  / جزییات  آغاز به کار مدارس اعلام شد

۳۰ نکته مهم درباره بازگشایی مدارس / جزییات آغاز به کار مدارس اعلام شد

30 نکته مهم در اظهارات وزیر آموزش و پرورش، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و سخنگوی آموزش و پرورش تهران درباره بازگشایی مدارس از 15 شهریورماه را در این مطلب بخوانید.

به گزارش هنرنوشت، وزیر آموزش و پرورش گفت: روز آغاز سال تحصیلی شنبه پانزدهم شهریور ماه است. تصمیم گرفته‌ایم که همه مدارس به‌صورت حضوری دایر باشند مگر منطقه‌ای که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شود قرمز است که این مدارس اجازه بازگشایی ندارند. وضعیت مناطق تا قبل از روز شنبه از سوی مدارس به‌خانواده‌ها اطلاع داده می‌شود.  

 

مهمترین اظهارات محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و مسعود ثقفی سخنگوی آموزش و پرورش تهران درباره بازگشایی مدارس به شرح زیر دسته بندی شده است:

 

اظهارات وزیر آموزش و پرورش
 

۱ / آموزش حضوری است. در تمام دنیا اصل بر آموزش‌های حضوری است زیرا هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد.

 

۲/ سال‌های قبل خانواده‌ها با آسودگی خاطر بیشتری فرزندشان را به مدرسه می‌سپردند اما امسال حساسیت بیشتر است و درخواست می‌کنیم خانواده‌ها در تمام ایام در کنار مدارس باشند.

 

۳/ به مدارس گفته‌ایم برنامه‌های آموزشی را با خانواده‌ها مرور کنند و برای آنها توضیح دهند که می‌خواهند چه کنند.

 

۴/ مدرسه تلویزیونی می‌تواند همه خانه‌ها را به مدرسه تبدیل کند. محتوای همه دروس در تمام مقاطع تحصیلی را تولید کرده‌ایم که هم روی شبکه شاد بارگذاری می‌شود و هم در اختیار خانواده‌ها و معلمان و دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و روز پنجشنبه شبکه شاد با ظرفیت‌های جدید رونمایی خواهد شد.

 

۵/ درباره بازگشایی مدارس، روش‌های تلفیقی را مدنظر قرار دادیم. کلاس‌ها حضوری برگزار می‌شوند. البته اگر مساحت کلاس و مدرسه به گونه‌ای باشد که فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت نشود باید گروه‌بندی کنیم.

 

۶/ برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، دانش‌آموزان گروه‌بندی می‌شوند و ورود و خروج و حضورشان در قالب گروه‌های مختلف خواهد بود.

 

۷/ کل محتوای آموزشی مورد بازبینی قرار گرفته و دروسی که باید الزاماً حضوری آموزش داده شود مشخص شده و آنها که تمرین و تکرار است به بخش غیرحضوری منتقل می‌شود.

 

۸/ امیدواریم با اقدامات انجام شده هیچ دانش‌آموزی از آموزش محروم نباشد و این تضمین آموزش و پرورش برای همه مردم است.

 

۹/ حدود ۳۵ درصد مدارس ما که دانش‌آموزانشان کمتر از ۵۰ دانش‌آموز است و می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فاصله را رعایت کنند، کلاس‌ها طبق روال عادی برقرار است.

 

۱۰/ درباره ۶۵ درصد مدارس باقی مانده باید گفت در جایی که تعداد دانش‌آموزان به‌گونه‌ای باشد که رعایت فاصله ممکن نباشد ناگزیر هستیم کلاس‌ها را حضوری برگزار کنیم اما در قالب گروه ‌بندی‌های متفاوت که برخی روزهای فرد و برخی روزهای زوج به مدرسه بیایند.

 

۱۱/ اصل بر برگزاری حضوری است مگر اینکه رعایت پروتکل‌ها تحت هیچ شرایطی امکان پذیر نباشد.

 

۱۲/ برنامه‌ریزی‌های جزئی به مدارس واگذار شده که متناسب با وضعیت تصمیم‌گیری و فعالیت آموزشی را آغاز می‌کنند.

 

۱۳/ هرجا تعداد دانش‌آموزان بیش از حدی باشد که فاصله‌گذاری ممکن نباشد باید گروه‌بندی شوند.

 

۱۴/ برای آنها که به ابزار و اینترنت دسترسی ندارند آموزش تلویزیونی که پوشش گسترده تری دارد ارائه می‌شود حتی اگر دسترسی به تلویزیون هم نداشته باشند با تولید بسته‌های یادگیری و ارتباط با معلم، آموزش را دنبال خواهیم کرد.

 

۱۵/ بحث اینترنت مورد پیگیری ما قرار گرفته و پیشنهادهایی به ستاد ملی مقابله با کرونا دادیم. کمیته‌ای برای بررسی موضوع تعیین شد که پیشنهاد کمیته تعیین و دریافت یک سوم هزینه اینترنت است که هنوز در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌گیری نشده و قبل از شروع سال تحصیلی تعیین تکلیف خواهد شد. البته تلاش می‌کنیم هزینه اینترنت را برای استفاده از شبکه شاد کاهش دهیم و حتی رایگان کنیم.

 

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران

 

۱۶/ بازگشایی مدارس پایتخت از پانزدهم شهریورماه به علت وضعیت قرمز تهران به لحاظ کرونا، کاملاً غیرحضوری خواهد بود.

 

۱۷/ مدارس دایر هستند و همکاران به مدرسه می‌روند اما فعلاً حضور دانش‌آموزان را نخواهیم داشت.

 

۱۸/ از آنجا که برقراری ارتباط عاطفی و شناخت معلم از دانش‌آموز بسیار مهم است اعلام کردیم بچه‌های کلاس اول و دومی با هماهنگی مدرسه در دوهفته اول، چندساعتی را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدرسه حضور پیدا کنند.

 

اظهارات معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش

 

۱۹/ سه وضعیت قرمز، زرد و سفید برای بازگشایی مدارس مدنظر است.

 

۲۰/ در شرایط سفید که وضعیت عادی است و آموزش‌ها به صورت حضوری ارائه می‌شود باز هم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس مورد تاکید است.

 

۲۱/ در شرایط سفید همچنان بخشی از آموزش‌ها مجازی است چون ممکن است شرایط به زرد یا قرمز تغییر کند و نیاز به آموزش مجازی باشد.

 

۲۲/ در شرایط زرد، دانش‌آموزان با حفظ فاصله اجتماعی به مدرسه می‌روند و پروتکل‌های بهداشتی تعیین شده است.

 

۲۳/ در شرایط قرمز نیز حضور دانش‌آموزان را در مدارس نخواهیم داشت و آموزش‌ها فقط مجازی است.

 

۲۴/ در وضعیت زرد به صورت روش‌های ترکیبی آموزش‌ها ارائه می‌شود و برنامه هفتگی مدرسه ثابت و پایدار است و همان برنامه‌ای که در وضعیت سفید اجرا می‌شد اجرا خواهد شد با یک تفاوت که برای مدارس پرتراکم باید فاصله‌گذاری رعایت شود.

 

۲۵/ در وضعیت زرد اگر جمعیت دانش‌آموزان زیاد نباشد و بتوانند فاصله‌گذاری را رعایت کنند همه دانش‌آموزان می‌توانند در کلاس درس حاضر شوند. ۳۵ درصد مدارس که بیشتر در مناطق روستایی هستند اینگونه بوده و کمتر از ۵۰ دانش‌آموز دارند.

 

۲۶/ سایر مدارس که جمعیت دانش‌آموزی آنها بالاست، متناسب با متراژ کلاس درس و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی دانش‌آموزان را گروه بندی می‌کنند و در روزهای زوج و فرد به مدرسه می‌آیند.

 

۲۷/ برای دوره متوسطه اول چهار روز حضوری و یک روز غیر حضوری خواهد بود که دانش‌آموزان برای روزهای حضوری به دو گروه تقسیم شده و یک روز درمیان به مدرسه می‌آیند.

 

۲۸/ در دوره متوسطه دوم دو روز حضوری و دو روز به روش غیر حضوری است یعنی تعدادی از روزهای هفته را در مدرسه هستند.

 

۲۹/ در شرایط قرمز آموزش مجازی است و زمان آموزش کوتاهتر می‌شود یعنی در دوره ابتدایی و پایه اول دبستان، کلاس‌ها ۲۵ دقیقه و سایر پایه‌ها ۳۰ دقیقه است و در دوره متوسطه اول و دوم هر کلاس ۳۵ دقیقه است.

 

۳۰/ هم اکنون مدیران مدارس وظایف خود را می‌دانند و تکلیف استان‌ها از نظر رنگ کرونایی روشن است.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.