به گزارش هنرنوشت، داشتن لبخندی زیبا با دندان هایی به سفیدی برف برای هر فردی خواستنی است. ولی دندان ها در طول زمان بنا بر عوامل مختلفی از جمله افزایش سن و مصرف دخانیات و خوراکی هایی مثل قهوه و چای رفته رفته سفیدی خود را از دست می دهند و زردرنگ می شوند. اما زیاد هم نگران نباشید در این نوشتار با ما همراه باشید تا شما را با روش های حفظ سفیدی دندان ها و رفع زردی آنها آشنا کنیم.
ابتدا بهتر است دلایل زرد شدن دندان ها را بشناسیم.
مهمترین عواملی که باعث زرد شدن دندان ها می شوند عبارتند از:
بی توجهی به بهداشت دهان و دندان و مسواک نزدن خوراکی هایی مانند: قهوه، چای، بلوبری شکر و کربوهیدرات های ساده مصرف سیگار و تنباکو عوارض جانبی برخی از داروها و دهانشویهها بالا رفتن سن و عوامل ژنتیکی بیماریهای دهان و دندان مصرف بیش از حد فلوراید خشکی دهان یا کم بودن بزاق
چگونه سفیدی دندان هایمان را حفظ کنیم
1. مسواک زدن: ساده ترین راه برای حفظ سلامت و سفیدی دندان ها مسواک زدن صحیح، روزی دو بار و حداقل به مدت 3 دقیقه است به ویژه پس از مصرف مواد و خوراکی هایی که باعث زردی دندان ها می شود.
2. جوش شیرین و هیدروژن پراکسید
با تهیهٔ خمیردندانی که از مخلوط جوش شیرین و هیدروژن پراکسید(یک قاشق غذاخوری جوش شیرین + 2 قاشق غذاخوری هیدروژن پراکسید) تشکیل شده است، می توان جرمها و باکتریهای روی دندانها را از بین ببرید و از شر لکههای زرد خلاص شوید. بعد از مسواک زدن با این خمیر، دندانهایتان را به خوبی با آب بشویید.
3. ترکیب آب و سرکه سیب
با ترکیب آب و سرکه سیب (2 قاشق چای خوری سرکه سیب+ 180 میلی لیتر آب) می توان محلولی ساخت که به سفید شدن دندان ها کمک می کند اما باید با احتیاط از این مواد استفاده کرد چرا که ممکن است سرکه سیب به ساختار محکم سطح دندان آسیب وارد کند و بنابراین باید در کوتاه مدت از آن استفاده کرد.
4. پوست میوه های اسیدی
پوست میوه هایی مانند نارنگی، لیموترش، پرتقال و موز نیز به سفید شدن دندان ها و رفع زردی آنها کمک می کند و برای این منظور باید یکی دو دقیقه به آرامی پوست این میوه ها را روی دندان هایتان بمالید و سپس دهان ودندان تان را خوبی با آب بشویید. اما در مصرف این مواد نیز باید با احتیاط عمل کرد چرا که اسیدی بودن این میوه ها می تواند در درازمدت به دندان ها آسیب وارد کند.
5. زغال فعال:
زغال فعال قادر است که باکتریها و مواد سمی دهانتان را از بین ببرد. اما هنگام مصرف این ماده بسیار تحلیل برنده باید احتیاط کنید که به لثه هایتان برخورد نکند و بعد از مصرف نیز دهان و دندان هایتان را با آب به خوبی بشویید. زغال فعال طبیعتی جاذب دارد و بهطور بالقوه برای از بین بردن لکهها مفید است. اما ممکن است درون شکافهای دندان افراد مسن باقی بماند و در نهایت منجر به آسیب زدن به دندان ها شود.
6. مصرف میوه و سبزیجات
میوه و سبزیجات هم می تواند راهی بی ضرر برای سفید نگه داشتن دندان ها باشد. مصرف میوه وسبزیجات به رفع باکتری ها، جرم های سطحی و بوی بد دهان کمک می کنند و تفاوت آن با سایر گزینه ها این است که نه تنها هیچ گونه زیانی برای دندان ها ندارد، بلکه به طور کلی برای سلامت عمومی بدن و بهداشت دهان و دندان مفید است. با مصرف میوه هایی حاوی ویتامین c نیز می توان از تولید جرم و زردی دندان ها پیشگیری کرد.
7. کیتهای سفیدکننده
استفاده از کیتهای سفیدکننده یکی دیگر از راهکارهای سفید کردن دندان هاست. این کیت ها حاوی کاربامید پراکساید است که لکه و زردی دندان را از بین می برد و می توان آنها را از داروخانه ها تهیه کرد. کیت های سفیدکننده لکههای سطحی و هم عمیق را از بین می برد و سفیدی را به دندان های شما بازمی گرداند. کیتها به شکلهای مختلفی عرضه می شوند. برخی از کیتها به شکل ژل است که می توان ژل پراکسید را به سطح دندانهایتان بمالید و در برخی دیگر نیز این ژل به شکل قالب دندان شما طراحی شده است و می توان روزی 45 تا 30 دقیقه از این نوار استفاده کنید و مصرف آن را تا یک هفته ادامه دهید تا زمانی که کاملا لکه و زردی دندان شما از بین برود.
8. نوار سفیدکننده
نوار سفیدکننده به شکل بسیار باریک و تقریباً نامرئی است و با یک ژل سفید حاوی پراکسید پوشانده شده است. برای استفاده از این نوار سفیدکننده باید چند دقیقه در روز به مدت یک هفته یا بیشتر از آن استفاده کنید تا لکه و زردی دندانهایتان به مرور از بین بروند. بعد از چند روز استفاده از این نوارهای سفیدکننده نتایج قابل قبول آن را مشاهده خواهید کرد اما برای نتیجه بهتر لازم است که استفاده از آنها را حداقل یک سال ادامه دهید. نوار سفیدکننده به اندازه کیتهای سفیدکننده قوی نیستند اما استفاده از آنها آسانتر است.
در پایان لازم به یادآوری است که اگر چه راهکارهای ذکر شده می تواند شما را از شر زردی دندانهایتان خلاص کند اما بهتر است برای مراقبت بیشتر و بهتر از دندانهایتان و پیشگیری از پوسیدگی آنها هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید و همچنین برای برطرف کردن لکه های عمیق قهوه ای رنگ روی دندانهایتان بهتر است از دندانپزشک کمک بگیرید.
انتهای پیام/