به گزارش هنرنوشت، اگوست رودین بیش از ۴ دهه روی تندیس « دروازههای جهنم » (the gates of hell) کار کرد. لئوناردو داوینچی نقاشی مونا لیزا را طی ۱۵ سال کشید ولی ربات ai-da فقط به دو ساعت زمان نیاز دارد تا پیچیدهترین نقاشیهای معاصر را خلق کند.
آیدا اولین ربات هنرمند و نقاش جهان است که موفق شده تابلوهای نقاشی مدرن و انتزاعی امروزی خلق کند که ارزش برپایی نمایشگاه را دارند.
نام این ربات از ada lovelace ریاضیدان زن پیشروی قرن نوزدهم الهام گرفته شده است تا تقدیر و افتخاری بر فعالیتهای این زن برنامهنویس رایانه باشد.
آیدا یک ماشین هوش مصنوعی است که میتواند با نگاه کردن به یک نقاشی، مفاهیم جدید و مفهومی "hauntingly beautiful" را به تصویر بکشد. ماشینی که دارای دست و پا است و چهرهای انسانی دارد و میتواند نقاشیهای سیاسی هم خلق کند.
این ماشین شبیه به انسان میتواند حرف بزند؛ راه برود و یک قلممو یا مداد را در دست نگه دارد اما استعداد اصلی آیدا در خلق اثرهای هنری امروزی و مدرن الهام گرفته از جهان پیچیده اطرافمان است.
تهدید محیط زیست در آثار آیدا
آیدان میلر، مدیر نمایشگاه unsecured futures که میخواهد آثار هنری اولین ربات زن جهان را در معرض نمایش بگذارد؛ اعتقاد دارد در ابتدای عصر جدیدی از رباتهای انسانی هستیم که میتوانند روی تاریخ هنر تاثیرگذار باشند.
میلر میگوید پیشبینی نقاشیهای ai-da غیرممکن است چون نمیدانیم چه چیزی تولید خواهد کرد و چه در سر دارد. ai-da با نگاه کردن به یک عکس، درخت بلوط یا یک زنبور عسل، نقاشیهایی انتزاعی میکشد که پیامدهنده محیط پیچیده و شکنده اطراف ما هستند.
میلر میگوید به آینده ai در نقاشی امیدوار است ولی قرار نیست رباتها جایگزین هنرمندان انسانی شوند. همانطور که عکس و عکاسی جایگزین هنرمندان نشدند.
موضوع نمایشگاه نقاشی ربات آیدا، تهدید محیط زیست است. علاوه بر اینکه موضوعهای نقاشی به این سو کشیده شدهاند؛ حتی لباسهای تن این ربات از مواد دور ریختنی انسانها در دریاها هستند.
محققان و توسعهدهندهگان این ربات بیصبرانه منتظر گفتوگوی آیدا با بازدیدکنندگان نمایشگاه هستند. اینکه میتواند همانند نقاشیهایش، در گفتوگو و بحث هم مردم را متحیر و متعجب کند.
آیدا علاوه بر اینکه نمادی از ایدا لاولیس اولین زن احتمالا برنامهنویس کامپیوتری در قرن نوزدهم است؛ بلکه یادآور دانشمند دیگری به نام "آلن تورینگ" هم هست. دانشمند و ریاضیدان جوانی که در جنگ جهانی دوم برای ارتش بریتانیا کارهای رمزنگاری میکرد و بسیاری از علوم کامپیوتری امروزی مدیون تحقیقات او است.
منبع: یک پزشک
انتهای پیام/