به گزارش هنرنوشت، در دومین روز برگزاری آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (ph.d) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجموع ۸۸۳۲ داوطلب شرکت کننده، تعداد ۲۰۸۴ نفر در جلسه آزمون غایب بودند.
این در حالی است که اختلاف نظرها برای برگزاری آزمون سراسری همچنان ادامه دارد، سازمان سنجش همچنان اصرار دارد که آزمون را در تاریخ معین خود برگزار کند و ستاد مقابله با بیماری کرونا نیز بر برگزار نشدن این آزمون برای پیشگیری از ابتلای داوطلبان به کرونا تأکید دارد.
دومین روز آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (ph.d) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ساعت ۹ صبح روز شنبه ۱۱ مردادماه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر با رقابت بیش از ۸۰۰۰ داوطلب در ۲۹ حوزه امتحانی سراسر کشور آغاز شد.
طبق اعلام قبلی به دانشگاههای علوم پزشکی حوزه آزمون، تمامی محلهای مربوط به برگزاری آزمون ضدعفونی شد و آزمون با رعایت حداکثری موارد بهداشتی انجام پذیرفت.
در نوبت سوم،صبح روز گذشته آزمون برای ۱۴ رشته (یا مجموعه رشته) شامل مجموعه فیزیولوژی، مجموعه بهداشت باروری، علوم بیومدیکال مقایسهای، علوم تغذیه، علوم تشریحی، نانوفناوری پزشکی، فارماکولوژی پزشکی، اخلاق پزشکی، طب سنتی ایرانی، پرستاری، شنوایی شناسی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، گفتار درمانی و ارگونومی برگزار شد.
در این آزمون در مجموع ۴۲۰۵ نفر برای این ۱۴ رشته (یا مجموعه رشته) ثبت نام کرده بودند که تعداد ۳۳۱۵ داوطلب در جلسه حاضر شدند و تعداد ۸۹۰ نفر از داوطلبان غایب بودند.
عصر روز قبل نیز نوبت چهارم آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (ph.d) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رأس ساعت ۱۵ در ۲۹ دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار شد .
این نوبت آزمون برای ۱۲ رشته (یا مجموعه رشته) شامل مجموعه زیست فناوری و پزشکی مولکولی، بیوشیمی بالینی، زیست پزشکی سامانهای، سالمند شناسی، مجموعه علوم و صنایع غذایی، سلامت در بلایا و فوریتها، آموزش پزشکی، حشره شناسی پزشکی، مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)، بینایی سنجی، فیزیوتراپی و مجموعه روانشناسی برگزار شد.
در نوبت چهارم این آزمون در مجموع ۴۶۲۷ نفر برای این ۱۲ رشته ثبت نام کرده بودند که تعداد ۳۴۳۳ داوطلب در جلسه حاضر شدند و تعداد ۱۱۹۴ نفر از داوطلبان غایب بودند.
نتایج اولیه آزمون دکتری دانشگاههای علوم پزشکی کشور شهریور ماه و نتایج نهایی داوطلبان بعد از انجام مصاحبه از اوایل مهر ماه جاری از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام خواهد شد، تمامی دانشگاههای علوم پزشکی موظف هستند مصاحبه پذیرفته شدگان اولیه دکتری را به صورت مجازی و براساس سوابق تحصیلی داوطلب انجام بدهند.
تعداد ۱۸ هزار و ۲۴۱ داوطلب در آزمون دکتری وزارت بهداشت شرکت کردند، اولین روز آزمون دکتری وزارت بهداشت روز جمعه ۱۰ مرداد ماه جاری با شرکت تعداد ۸۲۷۰ داوطلب در ۲۹ حوزه امتحانی آغاز شده و این آزمون طی پنج نوبت و تا یکشنبه ۱۲ مرداد ماه ادامه خواهد داشت.
معاون آموزشی وزارت بهداشت: برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ تا این لحظه حتمی است
دکتر علیاکبر حقدوست معاون آموزشی وزیر بهداشت در خصوص زمان برگزاری کنکور و تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: این ستاد براساس اینکه بهترین آورده را برای مردم داشته باشد تصمیم میگیرد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی بحثهایی که دارند دغدغه اصلیشان این است که خدای نکرده سلامت جامعه و سلامت داوطلبان به خطر نیفتد. به تبع آن ما نیز براساس این اصل که سلامت داوطلبان مهم است باید تصمیم بگیریم.
وی ادامه داد: توجه داشته باشید که سلامت جسم یک مسئله است و سلامت روان و روح مسئله دیگر است. داوطلبان بعضا چند سال خود را در خانه محبوس کردهاند و استرسهای زیادی را تحمل میکنند. همه بدانند که وقتی تصمیم میگیریم باید سلامت را جامع ببینیم. البته این بسیار مهم است که داوطلب نباید به ویروس کرونا مبتلا شود اما از سوی دیگر هم نباید دچار استرس اضافه شود و بحثهای تکنیکال را باید در پشت درهای بسته مطرح کنیم.
حقدوست با بیان اینکه دانشآموزان و داوطلبان باید بدانند که وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی مبارزه با کرونا تمام تلاش خود را میکنند که آنها در سالمترین شرایط آزمون خود را برگزار کنند، افزود: درست است که عکسهایی از حوزههای آزمون نشان میدهد برخی داوطلبان ماسک خود را پایین کشیدهاند، اما یک بار دیگر ببینید که چقدر فاصله صندلیها بیشتر شده و چقدر پروتکلهای بهداشتی رعایت شده و حوزهها خلوتتر شدهاند حتی کاغذ زمین گذاشته نشده است و ضدعفونی کامل انجام شده و برای ورود و خروج داوطلبان تمام مسائل رعایت شده اگرچه رعایت پروتکلها نقایصی هم داشته است .
معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: ما گوش به فرمان وزارت بهداشت هستیم. برای ورود و خروج داوطلبان نیز در طول دو آزمون اخیر تجارب مهمی کسب کردهایم. همچنین قبل و حین برگزاری جلسه آزمون داوطلبان را ترغیب میکنیم که ماسک خود را حتی برای لحظاتی برندارند.
حقدوست خاطرنشان کرد: برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ تا این لحظه تغییری نداشته و فکر میکنم این جمله قوی، محکم و یکپارچه به جامعه اعلام شود که کنکور برگزار میشود و در این زمینه نباید تردید ایجاد کنیم. اگر شرایط عجیب و عوض شد و مختصات تغییر کرد و قانونگذاران بعد از جمعبندی خواستند تغییری در زمان برگزاری کنکور ایجاد کنند ما گوش به فرمان هستیم. تا آن لحظه همت میکنیم که به بهترین شکل آزمون را برگزار کنیم.
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره اینکه وزیر بهداشت از سوی دیگر اعضای هیأت دولت برای انتقاد نکردن از برگزاری کنکور دکتری تحت فشار است، توضیح داد: این موضوع را باید کسانی که گفتهاند تأیید کنند. آنچه من میبینم این است که همدلی میان اعضا ستاد مقابله با کرونا وجود دارد. وزیر بهداشت با هیجان و استرسهایی که برخی ایجاد میکنند از پروتکلهای بهداشتی کوتاه نمیآید و احساس میشود وزیر بهداشت با دولت و خارج از آن ارتباط خوب و صمیمانهای دارد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/